Κ. Μητσοτάκης: Επίσκεψη τις επόμενες ημέρες στον Καναδά – Συμφωνία για αγορά επτά Canadair

Κ. Μητσοτάκης: Επίσκεψη τις επόμενες ημέρες στον Καναδά - Συμφωνία για αγορά επτά Canadair

Κατά την επίσκεψή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Καναδά τις επόμενες ημέρες, θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για την απόκτηση νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair. Η συμφωνία προβλέπει την αγορά πέντε αεροσκαφών τύπου DHC-515 μέσω του προγράμματος “ΑΙΓΙΣ” και άλλα δύο μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας rescEU της ΕΕ. Τα δύο αυτά αεροσκάφη θα έχουν έδρα στην Ελλάδα και θα επιχειρούν κανονικά στη χώρα, αλλά θα έχουν προτεραιότητα στις αποστολές ευρωπαϊκής βοήθειας σε περίπτωση μεγάλων πυρκαγιών σε άλλες χώρες.

Η συμφωνία αναμένεται να ανέρχεται σε περίπου 360 εκατομμύρια ευρώ και έχει χαρακτηριστεί ως “μεγάλη αγορά για την Ελλάδα” από τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Ο ίδιος επίσης πρόκειται να συναντηθεί με τον καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό, να έχει επαφές με την ομογένεια και τη διασπορά, καθώς και να παρουσιάσει στην επιχειρηματική κοινότητα του Καναδά τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης επεσήμανε τη σημασία της οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως έναν από τους κόμβους τεχνολογίας και logistics της Μεσογείου. Επιπλέον, επισήμανε τις φοροελαφρύνσεις, την εξορθολογισμένη νομοθεσία περί πτώχευσης, τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υπηρεσιών και την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων ως μέτρα που ενισχύουν την ελληνική οικονομία.

Η επίσκεψή του στον Καναδά είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη ελληνικού πρωθυπουργού στον Καναδά μετά από 41 χρόνια και αποτελεί μια ευκαιρία να ενισχυθούν οι οικονομικοί και διπλωματικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών.

Exit mobile version