«Μισέλgate»: Διογκώνονται οι αντιδράσεις των αποδήμων – Κατατέθηκαν 30 αγωγές την Καθαρά Δευτέρα

«Μισέλgate»: Διογκώνονται οι αντιδράσεις των αποδήμων - Κατατέθηκαν 30 αγωγές την Καθαρά Δευτέρα

Ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί να διαχειριστεί την υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, με τη διαρροή των emails από το υπουργείο Εσωτερικών, οι απόδημοι που αντιδρούν στην παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων αυξάνονται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 την Τρίτη (19/3), έχουν ήδη κατατεθεί 30 αγωγές κατά του ελληνικού Δημοσίου από απόδημους Έλληνες που κατέθεσαν αγωγή.

“Η πρώτη αγωγή κατατέθηκε και από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι σήμερα έχουμε άλλες 30 αγωγές”, ανέφερε ο κ. Σωτηρόπουλος, εξηγώντας ότι οι αγωγές αυτές στρέφονται κατά του ελληνικού Δημοσίου και όχι κατά κάποιου συγκεκριμένου προσώπου.

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι οι αγωγές αυτές έχουν κατατεθεί για την παράβαση από το υπουργείο που δεν προστάτευσε τα δεδομένα που είχαν παραχωρήσει οι πολίτες για να λάβουν μέρος στις εκλογές.

Επιπλέον, ο κ. Σωτηρόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν και εξώδικα κατά της κ. Ασημακοπούλου για να διερευνηθεί για ποιον λόγο είχε αυτά τα δεδομένα. “Πρέπει να πάρουμε επίσημες απαντήσεις”, είπε.

Τέλος, τόνισε ότι οι άνθρωποι που έχουν καταθέσει αυτές τις αγωγές ζητούν αποζημίωση από το κράτος και εξετάζουν το ενδεχόμενο να ασκήσουν εναντίον φυσικών προσώπων. “Εάν ο εισαγγελέας ασκήσει ποινική δίωξη, τότε αυτοί οι άνθρωποι θα παρασταθούν ως υποστηρίζοντες την κατηγορία και θα λάβουν μέρος στην ποινική δίκη”, είπε.

Exit mobile version