Βόλος: καταδίκη παρά τις ιατροδικαστικές εξετάσεις

Βόλος: καταδίκη παρά τις ιατροδικαστικές εξετάσεις

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας εξέδωσε απόφαση καταδικάζοντας έναν 68χρονο άνδρα στο Βόλο για απόπειρα βιασμού κατά μιας 27χρονης γυναίκας, παρά τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, η οποία βρέθηκε στη μέση του δρόμου και ζήτησε βοήθεια.

Το περιστατικό συνέβη στις 18 Δεκεμβρίου του 2021 σε περιοχή του Πηλίου, όταν η 27χρονη γυναίκα, που διασκέδαζε με την παρέα της σε ένα μαγαζί της περιοχής, αποφάσισε ξαφνικά να αποχωρήσει μόνη της με τα πόδια.

Βιασμό ισχυρίστηκε η 27χρονη

Η νεαρή γυναίκα ισχυρίστηκε πως μετά την αποχώρησή της από το μαγαζί, χάθηκε στους δρόμους. Στη συνέχεια, ενώ προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τρεις γνωστούς της για βοήθεια, κανείς δεν απάντησε στις κλήσεις της. Απελπισμένη, κάλεσε τον κατηγορούμενο, ο οποίος συμφώνησε να πάει με το αυτοκίνητό του για να τη βοηθήσει.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν έφτασε στο σημείο ο 68χρονος, ξεκίνησε ο εφιάλτης της. Κατά την κατάθεσή της, ο κατηγορούμενος αρχικά την επιτέθηκε με χτυπήματα και στη συνέχεια προχώρησε στο βιασμό της εντός του οχήματός του.

Η ιατροδικαστική εξέταση

Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας επεσήμανε αρχικά τις αντιφατικές καταθέσεις των εμπλεκομένων, υπογραμμίζοντας την αδυναμία εξαγωγής ασφαλών συμπερασμάτων από αυτές. Επισήμανε, συνεπώς, την ανάγκη επαλήθευσης μέσω των επίσημων εγγράφων, τα οποία σε αυτήν την περίπτωση αποτελούν οι ιατρικές εξετάσεις της γυναίκας μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα λοιπόν με την ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου λίγες ώρες μετά το συμβάν και την ιατροδικαστική αξιολόγηση που διενεργήθηκε τρία εικοσιτετράωρα αργότερα, δεν διαπιστώθηκαν στοιχεία βιασμού, αλλά ούτε κακώσεις από τα υποτιθέμενα χτυπήματα που επικαλέστηκε η 27χρονη.

Η μόνη σωματική βλάβη που εντοπίστηκε ήταν ένα γδάρσιμο στην πλάτη της, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως πιθανό σύρσιμο στο έδαφος.

Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Επισήμανε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα εμφανίζει συχνά προβλήματα με τη συμπεριφορά της και ότι το βράδυ του περιστατικού απλώς αποφάσισε να φύγει από τον χώρο, αφήνοντάς την μόνη της, χωρίς να την κακοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο.

Ανάλογη ήταν και η κατάθεση της συντρόφου του, η οποία δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος ποτέ του δεν θα ήταν ικανός να διαπράξει τέτοια πράξη, καθώς επίσης ότι η γυναίκα ενδεχομένως να επινόησε την υπόθεση λόγω ενός επεισοδίου που είχε συμβεί στην παρέα τους εκείνο το βράδυ. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι γνωστοί μεταξύ τους.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Με βάση τα δεδομένα αυτά, η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορουμένου από την κατηγορία του βιασμού λόγω αμφιβολιών, ενώ παράλληλα επεσήμανε την ενοχή του για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Επισήμανε επίσης την έλλειψη ηθικής στάσης του κατηγορούμενου, καθώς αφήνοντας μόνη της την κοπέλα στο σημείο, δεν τη βοήθησε.

Τελικά, μετά από μια μακρά διαδικασία, το δικαστήριο απέφανε καταδικαστική απόφαση κατά πλειοψηφίας, κηρύσσοντας τον κατηγορούμενο ένοχο για την απόπειρα βιασμού και την επικίνδυνη σωματική βλάβη, παρά το γεγονός ότι η 27χρονη είχε καταθέσει τετελεσμένο βιασμό και όχι απόπειρα βιασμού.

Η επιβληθείσα ποινή, λαμβάνοντας υπόψιν τα ελαφρυντικά στοιχεία, ανέρχεται σε δύο έτη και έξι μήνες, ενώ η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Exit mobile version