Μήνυσαν δικηγόρο διότι είπε ότι «μόνο οι γυναίκες έχουν έμμηνο ρύση»

Μήνυσαν δικηγόρο διότι είπε ότι «μόνο οι γυναίκες έχουν έμμηνο ρύση»

Μια δικηγόρος που συνδέεται με το Υπουργείο Περιβάλλοντος Τροφίμων & Αγροτικών Υποθέσεων (Defra) μηνύεται μαζί με το τμήμα της αφού έκανε δηλώσεις «επικριτικές» για το φύλο στην εργασία. Ανάμεσά τους, φαίνεται να δήλωσε την πεποίθηση ότι μόνο οι γυναίκες έχουν έμμηνο ρύση.

Η Elspeth Duemmer Wrigley, η οποία εργάζεται σε κυβερνητική οργάνωση και προεδρεύει ενός δικτύου δημοσίων υπηρεσιών που εκπροσωπεί προσωπικό με κρίσιμες απόψεις για το φύλο, θα απολογηθεί στο δικαστήριο την επόμενη εβδομάδα, κατηγορούμενη για παρενόχληση για σχόλια και αναρτήσεις που έκανε εντός του εργασιακού της χώρου.

Ισχυρίζεται δε ότι ένας υπάλληλος ενός άλλου φορέα που συνδέεται με το Defra μήνυσε επίσης την κυβερνητική της υπηρεσία επειδή επέτρεψε την ύπαρξη του Δικτύου Ισότητας και Ισότητας των Φύλων (SEEN).

Μεταξύ των λόγων που αναφέρθηκαν για τη μήνυση, λέει ότι ο ενάγων τη μηνύει για μια δήλωση που έκανε κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου με θέμα «Γυναίκες και Αυτισμός» στο οποίο ισχυρίστηκε πως «μόνο οι γυναίκες έχουν έμμηνο ρύση».

Σύμφωνα με την κ. Duemmer Wrigley, ο ενάγων – ο οποίος δεν κατονομάζεται – πιστεύει ότι η ύπαρξη του δικτύου «έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός εκφοβιστικού, εχθρικού, εξευτελιστικού, ταπεινωτικού και/ή προσβλητικού περιβάλλοντος για τον ενάγοντα».

Αναφέρει αρκετούς λόγους για τους οποίους ασκείται προσωπικά μήνυση, συμπεριλαμβανομένης της δήλωσης του σεμιναρίου και μιας ανάρτησης που απαριθμεί τα εννέα προστατευόμενα χαρακτηριστικά, μη συμπεριλαμβανομένης της έκφρασης φύλου, της ταυτότητας φύλου ή του φύλου μετά από «λάθη στην εκπαίδευση του προσωπικού» που τα περιλάμβαναν.

Υποστηρίζει επίσης ότι της έχει ασκηθεί μήνυση επειδή μοιράστηκε έναν σύνδεσμο προς ένα «γνωστό παιδικό βιβλίο», έναν σύνδεσμο προς μια συνέντευξη με τον «απομεταβατικό και συνάδελφο δημόσιο υπάλληλο Ritchie Herron» και έναν σύνδεσμο προς ένα άρθρο που έγραψε μια λεσβία συνάδελφός της η οποία αναλύει την Τζαμαϊκανή της κληρονομιά και την εμπειρία του να είσαι λεσβία στη δημόσια διοίκηση.

Και σημειώνει μια δήλωση που έγινε σε ένα εσωτερικό φόρουμ εργασίας «στην οποία εξήγησα γιατί ήμουν επικριτική για το φύλο».

Στη δήλωση, η κ. Duemmer Wrigley υπογραμμίζει: «Πολλοί οργανισμοί και φιλανθρωπικές οργανώσεις απευθύνονται ειδικά σε όσους έχουν προστατευμένες πεποιθήσεις γύρω από την ταυτότητα φύλου (για παράδειγμα, Mermaids, Stonewall και Gires). Συγγραφείς και ακτιβιστές με αυτές τις πεποιθήσεις δημοσιεύονται στο Yammer.

«Ωστόσο, παρά τις περιστασιακές θέσεις που μερικοί μπορεί να θεωρούν αμφιλεγόμενες, η διερεύνηση διαφορετικών απόψεων είναι ευπρόσδεκτη. Τελικά είμαστε ένας οργανισμός με πολλές διαφορετικές προοπτικές ».

Και προσθέτει: «Θα χαιρόμουν επίσης να μιλήσω απευθείας με οποιονδήποτε ενδιαφέρεται, ειδικά για να καταρρίψω μερικούς από τους μύθους ότι πρόκειται για μια θέση που έχει τις ρίζες της στην άγνοια, τη μισαλλοδοξία ή το μίσος, ή ότι αυτοί όπως εγώ έχουν κακή διάθεση απέναντι σε αυτούς. σε άλλες κοινότητες. «Είμαι βέβαιη ότι υπάρχει περισσότερο κοινό έδαφος παρά διαφορά σε αυτήν την ενίοτε έντονη συζήτηση».

Η κ. Duemmer Wrigley ισχυρίζεται ότι όλες οι ενέργειές της προστατεύονται βάσει των άρθρων 9 και 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, βάσει των δικαιωμάτων στην ελευθερία της πίστης και της έκφρασης, αντίστοιχα. Αναφέρει ότι «είναι συγκρατημένη» σχετικά με το πώς μπορεί να περιγράψει αυτήν τη στιγμή την υπόθεση και λέει ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τι κάνουν τα άλλα κόμματα για αυτήν.

Σημειώνει ότι το δίκτυο SEEN είναι μεταξύ των πρώτων δικτύων προσωπικού κριτικής για το φύλο σε οποιονδήποτε οργανισμό και ότι από την ίδρυσή της έχουν εμφανιστεί αρκετές παρόμοιες ομάδες στην πόλη, την αστυνομία, το κοινοβούλιο, το HR και το STEM. Η κ. Duemmer Wrigley λέει ότι υπέβαλε μια απάντηση ET3 – για να απαντήσει σε αξίωση παράνομης μεταχείρισης που έγινε από υπάλληλο – και το επόμενο βήμα θα είναι η προκαταρκτική ακρόαση στις 25 Μαρτίου.

Ζητώντας βοήθεια από τους υποστηρικτές της για τη χρηματοδότηση των δικαστικών της εξόδων, έχει συγκεντρώσει έκτοτε περισσότερες από 21.000 λίρες από τον στόχο των 40.000 λιρών.

Exit mobile version