Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 22/3/2024

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 22/3/2024

Σήμερα, Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να ενταθούν κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo. Σε ορισμένες περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου, αναμένονται παροδικές βροχές, καθώς και λίγες σποραδικές καταιγίδες, ενώ δευτερευόντως αυτά τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε περιοχές της Μακεδονίας και των Επτανήσων. Κατά τη νύχτα και νωρίς το πρωί, η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια μέρη της χώρας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί ως εξής:

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα, αναμένονται βορειοδυτικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ και πιθανότητα τοπικά να φτάσουν μέχρι και 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο, από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Στην περιοχή της Αττικής, αναμένεται ηλιοφάνεια, με μερικές αραιές νεφώσεις. Προς το μεσημέρι, οι νεφώσεις θα αυξηθούν προσωρινά, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να προκύψουν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από βορειοανατολικές κατευθύνσεις περίπου 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται επίσης λίγες νεφώσεις, που θα είναι πιο πυκνές κατά τις μεσημεριανές ώρες, με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές κατευθύνσεις περίπου 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version