ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Μενέντεζ δεν θα είναι υποψήφιος των Δημοκρατικών – Ίσως κατεβεί στις εκλογές ως ανεξάρτητος

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Μενέντεζ δεν θα είναι υποψήφιος των Δημοκρατικών - Ίσως κατεβεί στις εκλογές ως ανεξάρτητος

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, που αντιμετωπίζει κατηγορίες δικαιοσύνης για διαφθορά, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή με την παράταξή του τον Νοέμβριο, αν και δεν αποκλείει τη διεκδίκηση της έδρας ως ανεξάρτητος.

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν δωροδοκία από επιχειρηματίες για εμπόδιση έρευνας της δικαιοσύνης, χρηματικές ανταλλαγές υπέρ του Κατάρ και της Αιγύπτου, καθώς και υποτιθέμενη παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Παρότι μέλη της παράταξής του τον προέτρεψαν να παραιτηθεί, ο ίδιος απορρίπτει το ενδεχόμενο.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την 5η Νοεμβρίου και ήδη έχουν ανακοινωθεί πάνω από δέκα υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Άντι Κιμ και η Τάμι Μέρφι, σύζυγος του κυβερνήτη της πολιτείας.

Οι Δημοκρατικοί και οι ανεξάρτητοι έχουν οριακή πλειοψηφία στη Γερουσία (51-49), και ελπίζουν να τη διατηρήσουν στις φετινές εκλογές. Αναμένεται να υπάρξουν σκληροί αγώνες για τουλάχιστον 6 έδρες.

Το Νιου Τζέρζι δεν έχει εκλέξει Ρεπουμπλικάνο στη Γερουσία από το 1972.

Ο κ. Μενέντεζ, σε βίντεο που ανέβασε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει:

«Δεν θα συμμετάσχω στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών τον Ιούνιο. Ελπίζω ότι θα αθωωθώ μέσα στο καλοκαίρι, που θα μου επιτρέψει να θέσω υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος Δημοκρατικός στις εκλογές», τόνισε.

Exit mobile version