Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: 62 μέχρι στιγμής οι νεκροί – Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: 62 μέχρι στιγμής οι νεκροί - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Την Παρασκευή, τουλάχιστον πέντε ένοπλοι άνδρες ντυμένοι με στολή παραλλαγής σκόρπισαν τον θάνατο στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, πυροβολώντας και σκοτώνοντας τουλάχιστον 62 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Ακόμα, έχουν αναφερθεί 146 τραυματίες, εκ των οποίων 60 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Crocus City Hall βρίσκεται στο Κρασνογκόρσκ, κοντά στη βορειοδυτική έξοδο της Μόσχας. Μετά τις επιθέσεις ξέσπασε φωτιά που καλύπτει έκταση περίπου 12.900 τετραγωνικών μέτρων, ενώ οι πυροσβέστες κατάφεραν να την περιορίσουν.

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι, σύμφωνα με αναφορές του πρακτορείου ειδήσεων RIA. Η Ουκρανία διαψεύδει κάθε εμπλοκή της με την επίθεση, ενώ, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη.

Μαχητές του ΙΚ “επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση στα προάστια της Μόσχας,” δήλωσε το ΙΚ σε ανακοίνωση στο Telegram. Σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο Baz, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι τουλάχιστον 62 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Exit mobile version