Αποκάλυψη στο Βήμα της Κυριακής για τα Τέμπη: Τέμπη: «Αλλοιώθηκαν οι διάλογοι του σταθμάρχη, μονταρισμένο το ηχητικό ντοκουμέντο»

Αποκάλυψη στο Βήμα της Κυριακής για τα Τέμπη: Τέμπη: «Αλλοιώθηκαν οι διάλογοι του σταθμάρχη, μονταρισμένο το ηχητικό ντοκουμέντο»

Νέα εξελίξεις αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη φέρνει στο φως η εφημερίδα “Το Βήμα”. Σύμφωνα με νεότερα έγγραφα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., αποκαλύπτεται αλλοίωση στους διαλόγους του σταθμάρχη τη νύχτα της τραγωδίας της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, η υπόδειξη του σταθμάρχη για την αναχώρηση τρένου προς την υποτιθέμενη «λάθος πορεία» δεν αφορούσε την μοιραία αμαξοστοιχία, – όπως δημοσιοποιήθηκε την 1η Μαρτίου σε μονταρισμένο ηχητικό ντοκουμέντο – αλλά έναν τοπικό συρμό που κινήθηκε κανονικά. Τα νέα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι αυτές οι υποδείξεις δόθηκαν στην ελληνική αστυνομία στις 3 Μαρτίου, και όχι τις πρώτες ώρες μετά το ατύχημα, όπως παρουσιάστηκε αρχικά.

Όπως αναρωτήθηκε ο αστυνομικός συντάκτης:

«Τα ερωτήματα μεγεθύνονται αφού στελέχη του ΟΣΕ είχαν αναφέρει ότι παρέδωσαν στην τροχαία Λάρισας τις σχετικές μαγνητοφωνήσεις τις πρώτες ώρες μετά το ατύχημα. Ωστόσο με βάση νέα έγγραφα διαπιστώνεται ότι αυτές δόθηκαν την ελληνική αστυνομία στις 3 Μαρτίου, δηλαδή 3 μέρες αργότερα».

«Έτσι κύριο ζητούμενο είναι ποιος είχε μπει παράνομα στο σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ τις πρώτες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, ποιοι πήραν τους διαλόγους του σταθμάρχη κι έκαναν συρραφή συνομιλιών, παραποιώντας τους τελικά;»

Exit mobile version