Πούτιν: Ημέρα εθνικού πένθους η 24η Μαρτίου – Οι δράστες συνελήφθησαν – Προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία

Πούτιν: Ημέρα εθνικού πένθους η 24η Μαρτίου – Οι δράστες συνελήφθησαν - Προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία

Μετά τη αιματηρή επίθεση που συνέβη σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, απευθύνθηκε στον ρωσικό λαό με τηλεοπτικό διάγγελμα.

Κατά τη δήλωσή του, ο Πούτιν αποκάλυψε ότι οι τέσσερις άνδρες που επιτέθηκαν είχαν στόχο να διασχίσουν τα σύνορα προς την Ουκρανία, αλλά συνελήφθησαν.

Ο Πούτιν επεσήμανε ότι ορισμένοι άνθρωποι στην Ουκρανία είχαν κάνει προετοιμασίες για να διευκολύνουν τη διέλευση των δραστών από τη ρωσική πλευρά προς την Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας φάνηκε να επαναλαμβάνει την εκδοχή των γεγονότων που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα από τις ρωσικές αρχές ασφαλείας (FSB). Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, δεν αναφέρθηκε σε καμία περίπτωση στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ το Κίεβο διαψεύδει κάθε συμμετοχή.

Ο ίδιος επισήμανε ότι όλοι οι ύποπτοι, ανεξάρτητα από το ποιος οργάνωσε και ποιος εκτέλεσε την επίθεση, θα υποστούν τις κατάλληλες και αναπόφευκτες κυρώσεις.

Επίσης, πρόσθεσε ότι “θα εντοπίσουμε και θα τιμωρήσουμε τους υπεύθυνους για την τρομοκρατική επίθεση και για το θηριώδες αυτό έγκλημα κατά της Ρωσίας και του ρωσικού λαού”.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι η 24η Μαρτίου θα αναγνωριστεί ως ημέρα εθνικού πένθους.

Exit mobile version