Αλβανία: Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος της Χειμάρρας, Γκέργκι Γκόρο, μετά από καταγγελία του Φρέντι Μπελέρη

Αλβανία: Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος της Χειμάρρας, Γκέργκι Γκόρο, μετά από καταγγελία του Φρέντι Μπελέρη

Σύμφωνα με αναφορές των αλβανικών μέσων ενημέρωσης, ο Γκέργκι Γκόρο, που εκτελεί χρέη δημάρχου της Χειμάρρας, συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου (23/3), κατόπιν εντολής της Ειδικής Εισαγγελίας της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος των Τιράνων.

Ο Γκέργκι Γκόρο ήταν δήμαρχος της Χειμάρρας για τρεις θητείες, και μετά τις εκλογές της 14ης Μαΐου 2023 παρέμενε στη θέση του δημάρχου, αντικαθιστώντας τον εκλεγμένο δήμαρχο Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση και έχει καταδικαστεί από το Ειδικό Πρωτοδικείο Τιράνων σε δύο χρόνια φυλάκιση για κατηγορίες διαφθοράς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Στο τέλος του προηγούμενου έτους, ο Φρέντι Μπελέρης είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του Γκόρο στην Ειδική Εισαγγελία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος στα Τίρανα, κατηγορώντας τον για κατάχρηση εξουσίας.

Η Ειδική Εισαγγελία εξέδωσε ανακοίνωση ότι για την ίδια υπόθεση εκδόθηκαν τέσσερα ακόμη εντάλματα σύλληψης, τα οποία αναμένεται να εκτελεστούν στις επόμενες ώρες.

Exit mobile version