ΗΠΑ: Τραγωδία στη βόρεια Καλιφόρνια – Πούμα σκότωσε 21χρονο και τραυμάτισε τον 18χρονο αδερφό του

ΗΠΑ: Τραγωδία στη βόρεια Καλιφόρνια - Πούμα σκότωσε 21χρονο και τραυμάτισε τον 18χρονο αδερφό του

Δύο αδέρφια βίωσαν μια τραγική εμπειρία το Σάββατο καθώς δέχθηκαν επίθεση από ένα πούμα ενώ αναζητούσαν κέρατα ελαφιών σε απομακρυσμένη δασική έκταση στη βόρεια Καλιφόρνια, κοντά στην πόλη Τζορτζτάουν της κομητείας Ελ Ντοράντο, βορειοανατολικά του Σακραμέντο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του σερίφη της κομητείας, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο 18χρονος χωρίστηκε από τον αδερφό του και κατάφερε να ζητήσει βοήθεια παρά το γεγονός ότι είχε υποστεί σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Σύντομα μετά, βοηθοί του σερίφη αντιλήφθηκαν το αιλουροειδές πάνω από το πτώμα του 21χρονου και το πυροβόλησαν για να το απωθήσουν. Όταν έφθασαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι ο νεαρός είχε ήδη χάσει τη ζωή του.

Ο τραυματίας 18χρονος υποβλήθηκε σε επεμβάσεις και σύμφωνα με το νοσοκομείο, βρίσκεται εκτός κινδύνου. Θηροφύλακες κατόρθωσαν αργότερα να εντοπίσουν και να σκοτώσουν το άγριο ζώο, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη.

Τα πούμα είναι γνωστά για τη μοναχική τους φύση και την κυρίως διατροφή τους από ελάφια και τρωκτικά. Οι επιθέσεις τους σε ανθρώπους είναι σπάνιες, αλλά όταν συμβαίνουν, μπορεί να είναι μοιραίες. Σύμφωνα δημοσιεύματα, αυτή ήταν η πρώτη φονική επίθεση πούμα σε άνθρωπο στην Καλιφόρνια εδώ και 20 χρόνια. Η προηγούμενη είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο του 2004, όταν ένας ποδηλάτης είχε χάσει τη ζωή του σε ένα πάρκο της κομητείας Όραντζ, νότια του Λος Άντζελες.

Exit mobile version