ΗΠΑ: Κατέρρευσε η μεγαλύτερη γέφυρα της Βαλτιμόρης – Προσέκρουσε πάνω της μεγάλο φορτηγό πλοίο

ΗΠΑ: Κατέρρευσε η μεγαλύτερη γέφυρα της Βαλτιμόρης - Προσέκρουσε πάνω της μεγάλο φορτηγό πλοίο

Η γέφυρα Francis Scott Key Bridge στη Βαλτιμόρη, Μέριλαντ, κατέρρευσε τα ξημερώματα, όταν ένα μεγάλο φορτηγό πλοίο συγκρούστηκε πάνω της.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά την πρόσκρουση, ξέσπασε φωτιά στο πλοίο, το οποίο στη συνέχεια βυθίστηκε, προκαλώντας την κατάρρευση της γέφυρας μέσα σε δευτερόλεπτα και παρασύροντας στο βυθό πολλά οχήματα που εκείνη την ώρα διέσχιζαν την γέφυρα.

Ο ιστότοπος παρακολούθησης πλοίων MarineTraffic ανέφερε ότι το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dali, με σημαία Σιγκαπούρης σταμάτησε κάτω από τη γέφυρα νωρίς την Τρίτη.

Αμέσως μετά το ατύχημα, οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων επενέβησαν στο σημείο. Η πυροσβεστική υπηρεσία της Βαλτιμόρης αντιμετωπίζει το γεγονός ως περιστατικό με πολλαπλά θύματα και αναζητά άτομα που έχουν πέσει στον ποταμό Πατάπσκο.

Η Francis Scott Key Bridge, κατασκευασμένη το 1977, είναι η μεγαλύτερη γέφυρα στην περιοχή της Βαλτιμόρης. Έχει μήκος 2,6 χιλιόμετρα και υπολογίζεται ότι την διασχίζουν 11,5εκατομμύρια οχήματα ετησίως.

Exit mobile version