Γαλλία: μαθήτρια κατηγόρησε ψευδώς εκπαιδευτικό για τη μαντήλα της

Γαλλία: μαθήτρια κατηγόρησε ψευδώς εκπαιδευτικό για τη μαντήλα της

Το γαλλικό κράτος προτίθεται να κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον μιας νεαρής μουσουλμάνας, η οποία φέρεται να υπέβαλε ψευδείς κατηγορίες εναντίον του διευθυντή του σχολείου της. Σύμφωνα με αναφορές του BBC, ο διευθυντής – του οποίου το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί – είχε ζητήσει προς το τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου από τρεις μαθήτριες να αφαιρέσουν τη μαντίλα που φορούσαν στο κεφάλι, καθώς αυτό απαγορεύεται από το γαλλικό νομικό πλαίσιο. Δύο από τα κορίτσια υπακούσαν, ενώ η τρίτη αντέδρασε έντονα, προκαλώντας μια έντονη λεκτική αντιπαράθεση.

Αργότερα, η συγκεκριμένη κοπέλα ισχυρίστηκε ότι ο εκπαιδευτικός της είχε χτυπήσει. Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποίησαν οι αρχές, δεν βρέθηκαν αποδείξεις για το εν λόγω γεγονός.

Μετά τον καβγά, ο διευθυντής του σχολείου έλαβε απειλές κατά της ζωής του μέσω των social media και ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Οι απειλές βίας από εξτρεμιστές μουσουλμάνους θεωρούνται εξαιρετικά σοβαρές στα γαλλικά σχολεία, ιδίως μετά τις φονικές επιθέσεις κατά δύο καθηγητών. Υπενθυμίζεται ότι ο Σαμουέλ Πατί δολοφονήθηκε σε προάστιο του Παρισιού το 2020 και ο Ντομινίκ Μπερνάρ έχασε τη ζωή του στο σχολείο όπου δίδασκε στην Αράς πριν από πέντε μήνες.

Δύο άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση σχετικά με τις πρόσφατες απειλές που δέχτηκε ο διευθυντής, ο οποίος παραιτήθηκε “για να προστατέψει τον εαυτό του και το σχολείο”, σύμφωνα με την επιστολή του. Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί οι ταυτότητες των συλληφθέντων, το γαλλικό υπουργείο Παιδείας διευκρίνισε ότι δεν σχετίζονται με το σχολείο.

Σε δηλώσεις του, ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοίνωσε ότι το κράτος θα μηνύσει την κοπέλα για τους ψευδείς ισχυρισμούς της. Πολιτικοί από τον χώρο της δεξιάς και της αριστεράς εξέφρασαν οργή για το γεγονός ότι η καριέρα ενός αξιοσέβαστου εκπαιδευτικού τερματίστηκε πρόωρα λόγω μιας καμπάνιας μίσους στο διαδίκτυο.

Exit mobile version