Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Προβάδισμα Ιμάμογλου στις δημοσκοπήσεις για την Κωνσταντινούπολη

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Προβάδισμα Ιμάμογλου στις δημοσκοπήσεις για την Κωνσταντινούπολη

Καθώς οι δημοτικές εκλογές στην Τουρκία πλησιάζουν, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει προβάδισμα στην κούρσα για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της DW, η Κωνσταντινούπολη έχει καταστεί επίκεντρο προσοχής, καθώς ο αγώνας για τη δημαρχία διεξάγεται μεταξύ του νυν δημάρχου και υποψηφίου της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου, και του αντιπάλου του από την κυβερνητική συμμαχία, Μουράτ Κουρούμ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο πραγματικός αντίπαλος του Ιμάμογλου δεν είναι ο Μουράτ Κουρούμ, αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν. Ο Ερντογάν επιθυμεί να διατηρήσει την εξουσία του και να εδραιώσει την επιρροή του μετά τις εκλογές του 2023, και γι’ αυτόν τον λόγο επιδιώκει να επανακτήσει τον έλεγχο της Κωνσταντινούπολης.

Η νίκη του Ιμάμογλου φαίνεται να είναι πιο πιθανή σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αν και οι δημοσκόποι έχουν κάνει λάθη στις προηγούμενες εκλογές. Μια τέτοια νίκη θα τον αναδείξει ως τον πρώτο που θα καταφέρει να νικήσει τον Ερντογάν για δεύτερη φορά και θα ενισχύσει τον ρόλο του ως ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Exit mobile version