Βάρη: Συνελήφθη Ιταλός αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείται στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών, με κέρδη 21 δισ. δολάρια

Βάρη: Συνελήφθη Ιταλός αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείται στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών, με κέρδη 21 δισ. δολάρια

Το πρωί της Παρασκευής (29/3), στη Βάρκιζα, οργανωμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας οδήγησε στη σύλληψη ενός Ιταλού, που φέρεται να συμμετέχει σε εγκληματική οργάνωση εμπλεκόμενη σε λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας ζούσε με την οικογένειά του σε μια πολυτελή έπαυλη στη Βάρη, ενώ κυκλοφορούσε με πολλά ακριβά αυτοκίνητα. Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την έκδοσή του στις αρχές της Μπολιβοριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, λόγω κατηγοριών για παράνομη διακίνηση και εμπόριο στρατηγικών πόρων και υλικών, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και επιβεβαιωμένο λαθρεμπόριο.

Σύμφωνα με τις αρχές της Βενεζουέλας, ο συλληφθείς φαίνεται να είναι κορυφαίο στέλεχος της εν λόγω οργάνωσης, με παράνομα κέρδη που υπερβαίνουν τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η οργάνωση, σύμφωνα με τις αρχές, είναι η ίδια η ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, που εκμεταλλεύεται νομιμοφανώς ναυτιλιακές εταιρείες και αγόραζε δορυφορικούς αναμεταδότες και συσκευές αναγνώρισης, από αχρησιμοποίητα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια χωρών της Ασίας. Έπειτα, μέλη της οργάνωσης τοποθετούσαν δορυφορικούς αναμεταδότες και συσκευές αναγνώρισης στα πλοία, τα οποία φορτώνονταν με πετρελαϊκά προϊόντα σε λιμάνια της Βενεζουέλας.

Ακολούθως, τα δεξαμενόπλοια απενεργοποιούσαν τα συστήματα και τα μέλη της οργάνωσης έκλεβαν το φορτίο, εξαπατώντας τους ναυλωτές. Από τις δραστηριότητες της ομάδας, αυτή εξασφάλισε τεράστια κέρδη, ενώ προκάλεσε οικονομικές ζημιές τόσο στους ναυλωτές όσο και στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Exit mobile version