Νίκος Ανδρουλάκης: Στον Άρειο Πάγο για τα Τέμπη

Νίκος Ανδρουλάκης: Στον Άρειο Πάγο για τα Τέμπη

Μετά την υποβολή πρότασης δυσπιστίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης προχωρά σε ένα ακόμη θεσμικό βήμα σήμερα, καθώς θα συναντηθεί για το έγκλημα των Τεμπών με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, στις 11.00.

Στην εν λόγω συνάντηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αναφερθεί στα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Καθημερινή» που αφορούν το μονταρισμένο υλικό από τη μοιραία νύχτα της σύγκρουσης των τραίνων. Και οι δύο εφημερίδες θέτουν ερωτήματα τα οποία, κατά την εκτίμηση του Χαριλάου Τρικούπη, είναι αυτονόητο πως πρέπει να εξεταστούν και να απαντηθούν από τη Δικαιοσύνη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε προαναγγείλει την πρωτοβουλία αυτή στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη Παρασκευή. Εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να διεξαχθεί έρευνα για να φέρει στο φως την αλήθεια, επισημαίνοντας την ανάγκη για διαφάνεια και ενημέρωση του ελληνικού λαού.

Η επικοινωνία του Νίκου Ανδρουλάκη με την ηγεσία του Αρείου Πάγου αποτελεί ουσιαστικά τη θεσμική συνέχεια της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη. Σε εκείνο το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε εκφράσει τα ερωτήματά του σχετικά με το «μοντάρισμα» των ηχητικών ντοκουμέντων, χωρίς ωστόσο να λάβει απαντήσεις, όπως είχε εκτιμήσει.

Exit mobile version