Περού: Ενώπιον της δικαιοσύνης η πρόεδρος Μπολουάρτε – Καλείται δικαιολογήσει τα ρολόγια Rolex που έχει στην κατοχή της

Περού: Ενώπιον της δικαιοσύνης η πρόεδρος Μπολουάρτε - Καλείται δικαιολογήσει τα ρολόγια Rolex που έχει στην κατοχή της


Η εισαγγελία στο Περού απαίτησε από την πρόεδρο Ντίνα Μπολουάρτε να δικαιολογήσει τα ρολόγια Rolex που κατέχει, στο πλαίσιο έρευνας για παράνομο πλουτισμό.

Στη κατοικία της προέδρου πραγματοποιήθηκε έρευνα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, σχετικά με ακριβά ρολόγια τα οποία, όπως αναφέρεται δεν συμπεριλήφθηκαν στις δηλώσεις περιουσίας της.

“Η πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε επισήμως να παρουσιάσει τα ρολόγια Rolex και να καταθέσει την Παρασκευή 5η Απριλίου”, ανακοίνωσε η εισαγγελία μέσω ενημέρωσης προς τον Τύπο που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη Κυριακή.

Επιπλέον, αναφέρθηκε πως κατά τη διάρκεια των έρευνών στην κατοικία της προέδρου και στον χώρο της κυβέρνησης δεν εντοπίστηκαν τα ακριβά ρολόγια, ενώ η προεδρία δεν παρέδωσε κανένα ρολόι.

Ωστόσο, η εισαγγελία αναφέρθηκε στην κατάσχεση “άλλων στοιχείων ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της έρευνας”. Περουβιανά ΜΜΕ ανέφεραν ότι βρέθηκαν έγγραφα που αποκαλύπτουν την ημερομηνία αγοράς ενός από τα ρολόγια.

Σε διακήρυξή της, η κυρία Μπολουάρτε κατήγγειλε την έρευνα στο σπίτι της ως “αυθαίρετη, δυσανάλογη, καταχρηστική” και “αντισυνταγματική”, καταγγέλλοντας ένα “συστηματικό διωγμό” εναντίον της.

Exit mobile version