ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε 175 εκατ. δολάρια για εγγύηση μετά την καταδίκη του για απάτη

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε 175 εκατ. δολάρια για εγγύηση μετά την καταδίκη του για απάτη

Ο πρώην πρόεδρος των “Ρεπουμπλικάνων”, Ντόναλντ Τραμπ, κατέθεσε τη Δευτέρα (1/4) αξιόγραφο ύψους 175 εκατομμυρίων δολαρίων, ως εγγύηση, μετά την καταδίκη του στη Νέα Υόρκη για απάτη στο πλαίσιο αστικής δίκης, αποφεύγοντας έτσι τις συντηρητικές κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του από τις πολιτειακές αρχές, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και στην κατάρρευση του ομίλου ακινήτων του.

Ο 77χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν, κρίθηκε ένοχος στις 16 Φεβρουαρίου για απάτη. Πιο συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος για την τεχνητή διόγκωση της αξίας των ακινήτων του κατά δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να εξασφαλίσει ευνοϊκότερους όρους δανεισμού και ασφαλίσεων.

Αρχικά, ζητήθηκε από τον Τραμπ να καταβάλει εγγύηση ύψους 454 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, το εφετείο αποφάσισε στις 25 Μαρτίου να αναστείλει την επιβολή της εν λόγω απόφασης, με τον όρο ότι ο επιχειρηματίας θα κατέβαλε το μικρότερο ποσό εντός προθεσμίας δέκα ημερών. Η υποβολή εγγύησης αποτρέπει το ενδεχόμενο η εισαγγελία της Νέας Υόρκης να ζητήσει να κατασχεθούν ιδιοκτησιακά στοιχεία του πρώην προέδρου, ανάμεσα τους το Trump Tower στη Νέα Υόρκη, το γήπεδο γκολφ και θέρετρο που διαθέτει στο Γουέστσεστερ, καθώς και η κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα.

Το τριμελές εφετείο πρόκειται να εξετάσει την προσφυγή του κ. Τραμπ για την ουσία της υπόθεσης. Σημειώνεται πως η μείωση του ποσού της εγγύησης που καλείτο να καταβάλει δεν υποδεικνύει τίποτα ως προς την έκβαση της προσφυγής, δηλαδή ποια θα είναι η απόφαση των εφετών.

Exit mobile version