Ελβετία: Ελικόπτερο συνετρίβη σε κορυφή βουνού – Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες

Ελβετία: Ελικόπτερο συνετρίβη σε κορυφή βουνού - Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες


Ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στη νοτιοδυτική Ελβετία, καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένα ελικόπτερο συνετρίβη στην κορυφή του ορεινού όγκου Πτι Κομπέν, σε ύψος 3.668 μέτρων, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας του καντονιού Βαλέ, το ελικόπτερο, μετά την άφιξή του στην κορυφή του βουνού, φαίνεται να έχασε τον έλεγχο και να έπεσε στη βορινή πλαγιά για άγνωστους ακόμη λόγους.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν ένας πιλότος και έξι επιβάτες, μεταξύ των οποίων και ένας οδηγός βουνού. Επτά ελικόπτερα διάσωσης σπεύδουν στην περιοχή για την εκτέλεση των διασωστικών επιχειρήσεων, και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Σιόν.

Παράλληλα, η ελβετική Υπηρεσία Ερευνών Ασφάλειας ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης και ανάσυρσης στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη ημέρα, τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας 15χρονος Αμερικανός, έχασαν τη ζωή τους σε χιονοστιβάδα στο Τσερμάτ, στο ίδιο καντόνι.

Exit mobile version