Ταϊβάν: Ισχυρός σεισμός 7,2 ρίχτερ – Κατέρρευσαν κτήρια στη Χουάλιεν – Πληροφορίες για τουλάχιστον έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες

Ταϊβάν: Ισχυρός σεισμός 7,2 ρίχτερ - Κατέρρευσαν κτήρια στη Χουάλιεν – Πληροφορίες για τουλάχιστον έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες

Ένας πολύ ισχυρός σεισμός μεγέθους μεγαλύτερου των 7 βαθμών έπληξε το πρωί της Τετάρτης την Ταϊβάν, προκαλώντας σοβαρές ζημιές, ενώ υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον έναν νεκρό και περίπου 50 τραυματίες, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις του πυροσβεστικού σώματος.

Τουλάχιστον δύο κτίρια κατέρρευσαν στην κομητεία Χουάλιεν, με αναφορές για παγιδευμένους κατοίκους μέσα στα ερείπια, ενώ πλάνα από τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν κτίρια με επικίνδυνη κλίση, ειδικά στην περιοχή της κομητείας Χουάλιεν.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 7,2 βαθμών σύμφωνα με την ταϊβανική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία, ενώ το επίκεντρο εκτιμάται ότι βρισκόταν σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της ανατολικής ακτογραμμής της Ταϊβάν.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Ιαπωνία και σε μερικά τμήματα της νότιας Κίνας, με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία να αναφέρει ότι ο σεισμός έγινε σε σχετικά μικρό εστιακό βάθος.

Exit mobile version