Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ιδιοκτήτης διαμερίσματος που κατέγραφε με κρυφή κάμερα τη φοιτήτρια ενοικιάστρια

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ιδιοκτήτης διαμερίσματος που κατέγραφε με κρυφή κάμερα τη φοιτήτρια ενοικιάστρια

Ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 26 μηνών, με τριετή αναστολή, για τον καταγραφή της ιδιωτικής ζωής της φοιτήτριας που νοίκιαζε το σπίτι.

Η νεαρή φοιτήτρια από την Πτολεμαΐδα ανακάλυψε την κρυφή κάμερα στο υπνοδωμάτιό της μετά από περίπου δύο μήνες. Κατά την ενοικίαση του διαμερίσματος 70 τ.μ. στο κέντρο της πόλης, δεν φανταζόταν ότι η ιδιωτική της ζωή θα παρακολουθείτο συνεχώς, παρά τις διαβεβαιώσεις του ιδιοκτήτη ότι η κάμερα που υπήρχε στο υπνοδωμάτιο ήταν ανενεργή και ότι είχε τοποθετηθεί παλαιότερα για να παρακολουθεί την μητέρα του που παλαιότερα διέμενε εκεί.

Πέντε χρόνια μετά, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε για παραβίαση της προσωπικής ιδιωτικότητας και του απορρήτου των επικοινωνιών. Παρά το γεγονός ότι του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προηγούμενου καλής φήμης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 26 μηνών με τριετή αναστολή.

Το διαμέρισμα ενοικιαζόταν μέσω πλατφορμών όπως Airbnb, Booking, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του ιδιοκτήτη, που προσέφερε επίσης άλλα διαμερίσματα και βίλες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Κατερίνη.

Exit mobile version