ΕΛ.ΑΣ.: Τέσσερα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

ΕΛ.ΑΣ.: Τέσσερα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

Η έρευνα των αρχών για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων βρίσκεται σε εξέλιξη. Καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα στοιχεία που αποκαλύπτουν τραγικά λάθη και παραλείψεις των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας το μοιραίο βράδυ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε σήμερα σύσκεψη και τηλεδιάσκεψη με ανώτατους αξιωματικούς, διοικητές τμημάτων και προϊσταμένους ενδοοικογενειακής βίας, προκειμένου να δώσει περαιτέρω οδηγίες για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. Κατά τη σύσκεψη, ο κ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους αστυνομικούς να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σαν να ήταν δικό τους και να συμπορεύονται με τα θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Αστυνομία προχωρά σε τέσσερα νέα μέτρα στη διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας:

  1. Κεντρική παρακολούθηση και εποπτεία όλων των καταγγελιών και περιστατικών σε επίπεδο Διεύθυνσης Αστυνομίας, με ορισμό ανώτερου αξιωματικού ως επόπτη.
  2. Εβδομαδιαία απολογισμός για τις καταγγελίες και τη διαχείρισή τους ανά Διεύθυνση Αστυνομίας στο Επιτελικό Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας.
  3. Ενημέρωση του Διοικητή του Τμήματος και του επόπτη της Διεύθυνσης Αστυνομίας για κάθε περιστατικό.
  4. Ασφαλής μεταφορά και διαμονή των θυμάτων σε ασφαλή χώρο μέχρι να εκλείψει ο κίνδυνος για τη ζωή τους.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχουν δημιουργηθεί 45 νέα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας σε όλη την Ελλάδα και θα επεκταθεί πανελλαδικά η χρήση του Panic Button.

Exit mobile version