Ολομέλεια του ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος που απαγορεύει την ενημέρωση όσων παρακολουθούνται – Η υπόθεση Ανδρουλάκη επιστρέφει στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών

Ολομέλεια του ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος που απαγορεύει την ενημέρωση όσων παρακολουθούνται - Η υπόθεση Ανδρουλάκη επιστρέφει στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών

Ο νόμος που είχε εγκρίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2021 και εφαρμόστηκε στο σκάνδαλο υποκλοπών και την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη κρίθηκε ομόφωνα αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η απόφαση της Ολομέλειας του ανώτατου δικαστηρίου διαπιστώνει ότι η απαγόρευση γενικής ενημέρωσης όσων πλήττονται από παρακολουθήσεις, ακόμη και υπό την πρόφαση της εθνικής ασφάλειας, αποτελεί μέτρο πέραν του δέοντος. Ως εκ τούτου, οι σχετικές διατάξεις κρίθηκαν ανίσχυρες και αντισυνταγματικές.

Με αυτήν την απόφαση, η υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη επιστρέφει στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), η οποία θα πρέπει να την αντιμετωπίσει λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα.

Exit mobile version