Γρεβενά: Εντοπίστηκε νεκρή αρκούδα στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου – Κατανάλωσε δηλητηριασμένα δολώματα

Γρεβενά: Εντοπίστηκε νεκρή αρκούδα στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου - Κατανάλωσε δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα ακόμη περιστατικό θανάτωσης αρκούδας, που πιθανόν να έπεσε θύμα δηλητηρίασης από δολώματα, σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Αβδέλλα στον νομό Γρεβενών, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου. Οι κάτοικοι ενημέρωσαν την Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση «Καλλιστώ», καθώς και την Μονάδα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου για το συμβάν.

Ταυτόχρονα, η Μονάδα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου ειδοποιήθηκε και για ένα άλλο περιστατικό χρήσης δηλητηριασμένου δολώματος στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Αετομηλίτσας, Ιωαννίνων, όπου βρέθηκε νεκρός ένας χρυσαετός και μικρά θηλαστικά. Προηγουμένως, στην περιοχή του Ολύμπου, εντοπίστηκαν 193 δηλητηριασμένα δολώματα από τις Ειδικές Μονάδες Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Η ειδική Μονάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων του ΟΦΥΠΕΚΑ και η μικτή Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την αρκούδα (Καλλιστώ/ΕΠ Β. Πίνδου) ενημερώθηκαν για να προχωρήσουν σε αυτοψία, συλλογή δειγμάτων για τοξικολογικές αναλύσεις, καθώς και για την καταστροφή άλλων δηλητηριασμένων δολωμάτων που βρέθηκαν στην περιοχή.

Exit mobile version