Σουδάν: Επίθεση παραστρατιωτικών εναντίον χωριού – Τουλάχιστον 28 νεκροί

Σουδάν: Επίθεση παραστρατιωτικών εναντίον χωριού - Τουλάχιστον 28 νεκροί

Τουλάχιστον είκοσι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Σουδάν κατά τη διάρκεια επίθεσης παραστρατιωτικών στο χωριό Ουμ Άνταμ, το οποίο βρίσκεται 150 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, όπως ανακοίνωσαν δύο σουδανικές οργανώσεις που αγωνίζονται για τη δημοκρατία.

Οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ), οι οποίες βρίσκονται σε σύγκρουση με τον τακτικό στρατό εδώ και έναν χρόνο, πραγματοποίησαν την επίθεση, σύμφωνα με την τοπική Επιτροπή Αντίστασης, η οποία συντονίζει τις δράσεις αλληλεγγύης των κατοίκων.

Η επίθεση σημειώθηκε το Σάββατο και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 28 ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων ήταν «αθώοι χωρικοί», ενώ άλλοι 240 τραυματίστηκαν, όπως ανέφερε η Επιτροπή Σουδανών Γιατρών.

Αρχικά, η τοπική Επιτροπή Αντίστασης ανέφερε το πρωί ότι υπήρχαν «πάνω από 200 τραυματίες, ορισμένοι σοβαροί», καθώς και «πάνω από 20 θύματα», προτού αναθεωρήσει το μεσημέρι τον αριθμό των νεκρών σε 25.

Ιατρική πηγή από το νοσοκομείο της Μανακίλ, που βρίσκεται 80 χιλιόμετρα μακριά, ανέφερε το πρωί ότι «παραλάβαμε 200 τραυματίες — ορισμένοι από αυτούς διακομίστηκαν πολύ αργά».

Exit mobile version