Λευτέρης Αυγενάκης: Σε επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία από 11 μέχρι 14 Απριλίου

Λευτέρης Αυγενάκης: Σε επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία από 11 μέχρι 14 Απριλίου

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία από τις 11 έως τις 14 Απριλίου. Στο πλαίσιο αυτό, θα συμμετάσχει σε υπουργική ημερίδα για το κρασί που θα λάβει χώρα στη Μπρέσια, με τη συμμετοχή 32 χωρών.

Η εν λόγω ημερίδα διοργανώνεται από το Ιταλικό Υπουργείο Γεωργίας και από τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (Ο.Ι.V), και αποσκοπεί στη συζήτηση θεμάτων όπως οι στρατηγικές βιωσιμότητας του αμπέλου και του οίνου, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η ποιοτική παραγωγή και οι τεχνολογίες χαμηλού περιβαλλοντικού αντίκτυπου, καθώς και η ενίσχυση της αγοράς των οινοπνευματωδών προϊόντων.

Οι υπουργοί θα συνεδριάσουν σε ιστορικά οινοποιεία όπως το Ca΄del Bosco, το Berlucchi και το Bellavista. Επιπλέον, ο Υπουργός θα βρεθεί στη Βερόνα, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα εγκαίνια της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διεθνούς έκθεσης οίνου και ποτών Vinitaly, ως τιμώμενη χώρα.

Η συμμετοχή της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας είχε συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Ιταλίδας Πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, στην Ελλάδα και τη συνάντησή της με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Exit mobile version