Μέση Ανατολή: Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι επίκειται άμεσα ιρανική επίθεση

Μέση Ανατολή: Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι επίκειται άμεσα ιρανική επίθεση

Η λήξη του Ραμαζανιού σηματοδοτεί την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τα αντίποινα της Τεχεράνης έπειτα από την ισραηλινή επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό. Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη για την επίθεση της 1ης Απριλίου, όμως αναφορές από ισραηλινούς αξιωματούχους καθιστούν σαφές ότι πίσω από την πυραυλική επίθεση βρίσκονταν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με προειδοποιήσεις αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά και άλλων υπηρεσιών ασφαλείας δυτικών χωρών, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή επιδεινώνεται. Κατά το πιο πιθανό σενάριο, η επίθεση του Ιράν θα πραγματοποιηθεί μέσω εκτόξευσης πυραύλων υψηλής ακρίβειας ή μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την επικράτεια του Ιράν ή από περιοχές όπως η Συρία, το Ιράκ, το Λίβανο ή η Υεμένη.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι αυτή η επίθεση μπορεί να λάβει χώρα τις επόμενες μέρες, με πιθανούς στόχους τις στρατιωτικές ή κυβερνητικές δομές του Ισραήλ. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επίθεση, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε άλλες περιοχές εκτός της Λωρίδας της Γάζας.

Exit mobile version