Νίκος Δένδιας: Στις ΗΠΑ για επαφές με την ακαδημαϊκή κοινότητα και την ελληνική ομογένεια

Νίκος Δένδιας: Στις ΗΠΑ για επαφές με την ακαδημαϊκή κοινότητα και την ελληνική ομογένεια

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα πραγματοποιήσει σημαντικές επαφές στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Σήμερα, ο κ. Δένδιας επισκέπτεται τη Βοστόνη, όπου έχει προγραμματισμένες επαφές σε σημαντικά ακαδημαϊκά ιδρύματα. Συγκεκριμένα, θα συναντηθεί με ειδικούς στο Massachusetts Institute of Technology (MIT) για θέματα τεχνολογίας και ναυπηγικής, θα μιλήσει στο Harvard Kennedy School για γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τον ρόλο της Ελλάδας, και θα συναντηθεί με τη διοίκηση και τους ακαδημαϊκούς της Σχολής Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts. Στη συνέχεια, θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον μητροπολίτη Βοστόνης κ.κ. Μεθόδιο και εκπροσώπους της ελληνικής Ομογένειας.

Αύριο, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στην εορταστική εκδήλωση των ομογενών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και θα παρακολουθήσει την πανηγυρική δοξολογία στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος, ενώ στις 13:30 μ.μ. (τοπική ώρα) θα παραστεί στη μεγάλη παρέλαση για την Ελληνική Παλιγγενεσία του 1821 ως προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, με την ιδιότητα του επίτιμου τελετάρχη.

Exit mobile version