Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 13/4/2024

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 13/4/2024


Σήμερα, το Σάββατο 13 Απριλίου, αναμένεται αρχικά να παρουσιαστούν λίγες τοπικές νεφώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίες όμως από το μεσημέρι θα ενταθούν, κυρίως στα ηπειρωτικά. Αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, ιδίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Σημαντικές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα αναμένεται να εμφανιστούν, κυρίως στα νότια και ανατολικά της χώρας.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί ως εξής: στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 13 έως 30 βαθμούς, στην Ήπειρο από 12 έως 28, στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο από 12 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 29, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 29, στις Κυκλάδες από 15 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 24 και στην Κρήτη από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο το μεσημέρι και το απόγευμα από 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ το πρωί και 3 έως 5 μποφόρ από το μεσημέρι έως το απόγευμα. Το μεσημέρι, στα νότια της Αττικής, οι άνεμοι αναμένεται να φτάσουν τοπικά και τα 6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης, αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, με την έντασή τους να φτάνει τα 4 μποφόρ στα δυτικά της περιοχής. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες. Τέλος, η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version