Πέθανε ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli

Πέθανε ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli

Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli, ο οποίος έγινε γνωστός για την προτίμησή του στα φανταχτερά animal prints και τον έκανε αγαπημένο του διεθνούς jet set επί δεκαετίες, απεβίωσε την Παρασκευή σε ηλικία 83 ετών, όπως ανακοίνωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ανέφερε ότι ο σχεδιαστής άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στη Φλωρεντία, μετά από μακρά ασθένεια.

Ο Cavalli εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του ’70, συνοδεύοντας μεγάλες σταρ όπως η Σοφία Λόρεν και η Μπριζίτ Μπαρντό, ενώ το αποκαλυπτικό και εντυπωσιακό στιλ του συνέχισε να να είναι αγαπητός και στις επόμενες γενιές διασημοτήτων, όπως η Κιμ Καρντάσιαν και η Τζένιφερ Λόπεζ.

Ο σχεδιαστής είχε προτίμηση στα αυτοκίνητα Ferrari, τα χοντρά πούρα και τα ανοικτά πουκάμισα που άφηναν ακάλυπτο το μαυρισμένο του στήθος. Επιπλέον, είχε παντρευτεί μια πρώην Μις Υφήλιο, είχε ένα μωβ ελικόπτερο και έναν αμπελώνα στην Τοσκάνη, ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο Χόλιγουντ.

Γεννημένος στις 15 Νοεμβρίου 1940 στη Φλωρεντία, το κέντρο δερματοποιίας της Ιταλίας, ο Cavalli ξεχώριζε για την χρήση δέρματος και τζιν στις δημιουργίες του, καθώς και για την προτίμησή του στα animal prints.

Το 2005, επιλέχθηκε να ανανεώσει τη στολή των κουνελιών του Playboy, παρουσιάζοντας μια εκδοχή με λεοπάρ σχέδιο.

Τον περασμένο χρόνο, στα 82 του, έγινε πατέρας για έκτη φορά, αφού η τότε 38χρονη σύντροφός του έφερε στον κόσμο ένα παιδί. Έχει άλλα πέντε παιδιά από δύο προηγούμενους γάμους και απέκτησε το τελευταίο του παιδί με τη Σουηδή φίλη του, Σάντρα Νίλσον.

Exit mobile version