Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με πυραύλους και drones

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με πυραύλους και drones

Επίθεση εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ με drones, βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ. Η επίθεση έγινε σε τρία διαφορετικά “κύματα”και ονομάστηκε “Αληθινή υπόσχεση” από τους Φρουρούς της Επανάστασης, περιλάμβανε τη χρήση drones, βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ.

Η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ δήλωσε ότι η επίθεση κατά του Ισραήλ “μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη”, προειδοποιώντας το να μην κάνει “άλλο ένα λάθος”, ενώ το Ισραήλ απειλεί με “σημαντική απάντηση”, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. “Όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή”, είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι “οι δυνάμεις μας αναχαιτίζουν τις εισερχόμενες απειλές”, αναφέροντας ότι “το Ιράν εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους εδάφους εδάφους στο Ισραήλ, οι περισσότεροι αναχαιτίστηκαν εκτός των ισραηλινών συνόρων”, και πως “ιρανικό βλήμα που τραυμάτισε κορίτσι στο Ισραήλ προκάλεσε μικρές ζημιές”. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τις ισραηλινές αρχές, δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη να βρίσκονται σε καταφύγια οι πολίτες της χώρας.

Αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη κατέρριψαν ιρανικά drones επάνω από περιοχές της μεθορίου Ιράκ-Συρίας, μετέδωσε το ισραηλινό δίκτυο CH 12 TV. Τα βρετανικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από την Κύπρο. Ωστόσο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στην ιορδανική πλευρά της κοιλάδας του Ιορδάνη και κατευθύνονταν προς την Ιερουσαλήμ, αλλά αναχαιτίστηκαν κοντά στα ιρακινο-συριακά σύνορα.

Exit mobile version