Καταγγελία του ΜέΡΑ25: «Η Γερμανία απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα»

Καταγγελία του ΜέΡΑ25: «Η Γερμανία απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα»

Το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε χθες απαγόρευση δραστηριότητας, γνωστή ως «Betätigungsverbot», κατά του Γιάνη Βαρουφάκη και άλλων δύο ακαδημαϊκών, μετά την εισβολή της αστυνομίας σε ένα συνέδριο για την Παλαιστίνη που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.

Αυτή η απόφαση δεν περιορίζεται μόνο στην απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία, αλλά επεκτείνεται και στη διαδικτυακή συμμετοχή και δραστηριότητα σε πολιτικές εκδηλώσεις στη χώρα, μια κίνηση που αναγνωρίζεται για το αυθαίρετο της από τη γερμανική κυβέρνηση.

Οι άλλοι δύο που έλαβαν αντίστοιχη απαγόρευση είναι ο ακαδημαϊκός Salman Abu Sitta και ο χειρουργός και πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, Ghassan Abu Sittah. Ο τελευταίος συνελήφθη και υποβλήθηκε σε τρίωρη ανάκριση στο αεροδρόμιο του Βερολίνου.

Και οι τρεις είχαν προγραμματιστεί να συμμετάσχουν στο Συνέδριο για την Παλαιστίνη που οργάνωσαν η «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη» και το ΜεΡΑ25 Γερμανίας, με κεντρικό αίτημα την κατάπαυση του πυρός και τον σταματημό της Γενοκτονίας στη Γάζα.

Από το ΜέΡΑ25 εκδόθηκε η ανακοίνωση:

«Το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Η Γερμανία πρώτη απ’ όλους γνωρίζει καλύτερα τι κινδύνους κρύβει αυτή της η στάση. Είναι η ώρα οι δημοκράτες πολίτες να πάρουν θέση απέναντι σε μια Ευρώπη που βυθίζεται ξανά στο σκοτάδι».

Exit mobile version