Ινδονησία: Φονική κατολίσθηση λόγω έντονων βροχοπτώσεων – 19 νεκροί και δύο αγνοούμενοι

Ινδονησία: Φονική κατολίσθηση λόγω έντονων βροχοπτώσεων - 19 νεκροί και δύο αγνοούμενοι

Μια κατολίσθηση προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 19 ανθρώπων και αφήνει ακόμη δύο αγνοούμενους στην επαρχία της Νότιας Κελέβης, στην κεντρική Ινδονησία, ύστερα από έντονες βροχοπτώσεις, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών την προηγούμενη Κυριακή.

Οι σοροί των θυμάτωνκαι οι επιζήσαντες βρέθηκαν σε χωριά της περιοχής Τάνα Τοράτζα, τα οποία πλήττονται από την κατολίσθηση το Σάββατο, ανέφερε ο Σουλεϊμάν Μαλία, αξιωματούχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στην περιοχή, σε δηλώσεις προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

“Έχουμε εντοπίσει δύο νεκρούς (…) και αυτή τη στιγμή εξακριβώνουμε τον αριθμό των αγνοουμένων”, ανέφερε, προσθέτοντας πως υπάρχουν δύο άνθρωποι που εξαφανίστηκαν, πιθανότατα θαμμένοι από την κατολίσθηση.

Σύμφωνα με τον Μαλία, στην Τάνα Τοράτζα υπήρξαν “δυνατές βροχές την προηγούμενη εβδομάδα, στην πραγματικότητα χωρίς διακοπή”. Αυτές οι βροχοπτώσεις αποδυνάμωσαν το έδαφος σε κατοικημένες περιοχές κατά μήκος της πλαγιάς του βουνού, προκαλώντας κατολισθήσεις που κατέστρεψαν σπίτια με τους κατοίκους τους μέσα, εξήγησε.

Exit mobile version