Ντουμπάι: Πρωτοφανής νεροποντή – Πλημμύρισε το Dubai mall

Ντουμπάι: Πρωτοφανής νεροποντή - Πλημμύρισε το Dubai mall

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και προκάλεσαν πλημμύρες σε μεγάλη κλίμακα, διακόπτοντας τις πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι και προκαλώντας την μεγαλύτερη ποσότητα βροχής των τελευταίων 75 χρόνων στην περιοχή.

Οι βροχοπτώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι το βράδυ της Τρίτης, πάνω από 120 χιλιοστά βροχής είχαν πλημμυρίσει την πόλη του Ντουμπάι, μια ποσότητα που συνήθως αντιστοιχεί στο μέσο όρο βροχόπτωσης για ολόκληρο το χρόνο.

Ορισμένες περιοχές της ενδοχώρας των ΗΑΕ κατέγραψαν βροχή άνω των 80 χιλιοστών σε διάστημα 24 ωρών έως τις 8 το πρωί της Τρίτης, κοντά στον ετήσιο μέσο όρο των περίπου 100 χιλιοστών. Αυτή η βροχή είναι ασυνήθιστη για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία βρίσκονται στην άνυδρη Αραβική Χερσόνησο, αλλά εμφανίζεται περιοδικά κατά τους πιο δροσερούς χειμερινούς μήνες.

Σπίτια πλημμύρισαν και οχήματα εγκαταλείφθηκαν στους δρόμους σε όλο το Ντουμπάι, ενώ οι αρχές έστειλαν βυτιοφόρα για να απομακρύνουν το νερό. Πολλοί δρόμοι και άλλες περιοχές ήταν ανέτοιμοι να διαχειριστούν την ποσότητα της βροχής, λόγω έλλειψης συστημάτων αποστράγγισης.

Τα διάσημα εμπορικά κέντρα Dubai Mall και Mall of the Emirates υπέστησαν πλημμύρες, με το νερό να καλύπτει ακόμα και έναν σταθμό του μετρό του Ντουμπάι. Τα σχολεία έκλεισαν πριν από την καταιγίδα και πολλοί εργαζόμενοι εργάστηκαν εξ’ αποστάσεως ή παρέμειναν στα σπίτια τους λόγω των καιρικών συνθηκών.

Exit mobile version