Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεναγήθηκε στο πλοίο «Typhoon»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεναγήθηκε στο πλοίο «Typhoon»

Το πλοίο “Typhoon”, που από το 2019 έχει απομακρύνει απόβλητα από όλες τις μη προσβάσιμες νησιωτικές ακτές της Ελλάδας και σχεδόν από το σύνολο της ηπειρωτικής ακτογραμμής, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον όρμο του Φαλήρου, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

Συνοδευόμενος από τον Επίτροπο αρμόδιο για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία Virginijus Sinkevičius, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο κατάστρωμα και στη γέφυρα του πλοίου και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του “Typhoon”, το οποίο αποτελεί αιχμή του δόρατος του βραβευμένου περιβαλλοντικού προγράμματος “Typhoon Project”, του Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.

Το πλήρωμα του πλοίου, μήκους 72 μέτρων, ανέφερε ότι κατά την τελευταία πενταετία έχουν πραγματοποιηθεί καθαρισμοί σε περισσότερες από 3.300 παραλίες και έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 620 τόνοι απορριμμάτων από τη θάλασσα.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο Επίτροπος ενημερώθηκαν επίσης για το τακτικό ερευνητικό έργο του “Typhoon” κατά της συσσώρευσης αποβλήτων στις θάλασσες, το οποίο εστιάζεται στον Σαρωνικό και τον Θερμαϊκό κόλπο.

Exit mobile version