Απεργία: Μεγάλες συγκεντρώσεις για καλύτερους μισθούς

Απεργία: Μεγάλες συγκεντρώσεις για καλύτερους μισθούς

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της μεγάλης πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Τα αιτήματα που εκφράστηκαν κατά κύριο λόγο ήταν για αύξηση των μισθών, μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Το Μετρό και άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση, εκτός από τα λεωφορεία που κυκλοφορούσαν για μερικές ώρες. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επιβλήθηκαν στο κέντρο της πόλης, καθώς οι λεωφόροι Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και η οδός Πανεπιστημίου, ήταν κλειστές για την κυκλοφορία των οχημάτων. Η κεντρική πλατεία Ομόνοιας και η περιοχή γύρω από τα Προπύλαια ήταν επίσης απροσπέλαστες.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν νωρίς στους δρόμους της Αθήνας, συμμετέχοντας σε προσυγκεντρώσεις και στη μεγάλη πορεία. Η αύξηση των μισθών, η λήψη άμεσων μέτρων για την καταπολέμηση της ακρίβειας και η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ήταν τα κυριότερα αιτήματα που διατυπώθηκαν.

Και στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε πορεία, με το κεντρικό πανό των διαδηλωτών να φέρει το μήνυμα “Όχι στην υψηλή τιμολόγηση και τις αυξήσεις τιμών. Αυξήσεις στους μισθούς – Ζωή με αξιοπρέπεια”. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Καμάρα και κινήθηκε στο κέντρο της πόλης.

Exit mobile version