Ερντογάν: «Το Ισραήλ ξεπέρασε τον Χίτλερ, είναι κράτος τρομοκρατών»

Ερντογάν: «Το Ισραήλ ξεπέρασε τον Χίτλερ, είναι κράτος τρομοκρατών»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του Ισραήλ και του Μπένιαμίν Νετανιάχου, αρνούμενος για μια ακόμη φορά να χαρακτηρίσει τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση. Αντίθετα, χαρακτήρισε το Ισραήλ ως “κράτος τρομοκρατών”.

Ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε πως το Ισραήλ ξεπέρασε τον Χίτλερ σε “δολοφονίες παιδιών” στη Γάζα. Παράλληλα, παραπέμποντας στη δράση των Τούρκων εθνικιστών κατά τη διάρκεια του Μικρασιατικού Πολέμου, ανέφερε ότι η Χαμάς είναι ακριβώς το ίδιο με τις “Εθνικές Δυνάμεις” στην Τουρκία κατά τη διάρκεια του εθνικού αγώνα.

Τέλος, επισήμανε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον παλαιστινιακό αγώνα και να είναι η φωνή του καταπιεσμένου παλαιστινιακού λαού, ακόμη και με κόστος, αναφέροντας ότι δεν θα υποκύψει σε δολοφονικές απόπειρες ή οικονομικές επιθέσεις.

Όπως είπε: «Στις πιο δύσκολες στιγμές των αθώων Παλαιστινίων αδελφών μας, κινητοποιήσαμε όλα τα μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας σε όλους τους τομείς. Εδώ, λέω πολύ ξεκάθαρα και ανοιχτά ότι η Χαμάς είναι ακριβώς το ίδιο με τις “Εθνικές Δυνάμεις” στην Τουρκία κατά τη διάρκεια του “εθνικού αγώνα”. Φυσικά, γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα τίμημα για αυτό που λέμε. Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα υποκύψουμε στις δολοφονικές απόπειρες, στις απόπειρες πραξικοπήματος, στις οικονομικές επιθέσεις και στους χειρισμούς σας»

Exit mobile version