Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας: 20χρονος παραβίασε φανάρια και επιχείρησε να παρασύρει αστυνομικούς

Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας: 20χρονος παραβίασε φανάρια και επιχείρησε να παρασύρει αστυνομικούς

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ένας 20χρονος ημεδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου συνελήφθη επ’ από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και κατηγορήθηκε για πλήθος παραβάσεων, όπως η επικίνδυνη οδήγηση, η διατάραξη της ασφάλειας στις μετακινήσεις, η απείθεια και η απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον οδηγό νωρίς το πρωί, και προσπάθησαν να τον ελέγξουν. Παρόλο που τον κάλεσαν να σταματήσει με χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, ο οδηγός αύξησε ταχύτητα, παραβιάζοντας διαδοχικά ερυθρούς σηματοδότες και προκαλώντας πολλαπλές παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικοί συνεργεί επιχείρησαν να τον ανακόψουν στη συνέχεια, αλλά αυτός προσπάθησε να τους παρασύρει, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καταδίωξης, παρακολουθούνταν από τα υπηρεσιακά οχήματα, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα, ενώ του ζητούσαν επανειλημμένα να σταματήσει το όχημα.

Τελικά, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε χωρίς άδεια οδήγησης και του βεβαιώθηκαν παραβάσεις των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με τις ανάλογες ποινές. Επιπλέον, το όχημα κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε εν συνεχεία στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Exit mobile version