Γιώργος Γεραπετρίτης: Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για την Ουκρανία και το Μεσανατολικό

Γιώργος Γεραπετρίτης: Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για την Ουκρανία και το Μεσανατολικό

Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, βρίσκεται στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται η κρίση στη Μέση Ανατολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία, για τον οποίο θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των κρατών-μελών της ΕΕ και των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ουκρανίας, κ. Dmytro Kuleba και κ. Rustem Umerov αντίστοιχα.

Επίσης, θα συζητηθεί η κατάσταση στο Σουδάν, με την παρουσία του Προσωπικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Σουδάν, κ. Ramtane Lamamra.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει επίσης στο Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου ΕΕ-Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, θα συμμετέχει επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, όπου αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η υποστήριξη της ΕΕ.

Παράλληλα, ο κ. Κεφαλογιάννης θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου, κ. Βασίλη Πάλμα.

Exit mobile version