Καβάλα: Γυναίκα χαστούκισε τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη μέσα σε εκκλησία

Καβάλα: Γυναίκα χαστούκισε τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη μέσα σε εκκλησία

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα, Αγγελική Δεληκάρη, έπεσε θύμα επίθεσης από υποψήφια βουλευτή της Νίκης κατά τη διάρκεια Θείας Λειτουργίας στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο την πρωία της Κυριακής, όπως αναφέρει το proininews.

Η επίθεση έλαβε χώρα κατά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας, όταν μια γυναίκα πλησίασε τη βουλευτή Δεληκάρη, την έβρισε και τη χτύπησε. Η βουλευτής επέδειξε ψυχραιμία, ενώ οι παρευρισκόμενοι αποδοκίμασαν την πράξη της δράστιδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επίθεση εκδηλώθηκε μετά την αναφορά του ιερέα για την παρουσία της κυρίας Δεληκάρη στη Θεία Λειτουργία. Η γυναίκα τότε αρχικά άρχισε να φωνάζει, αναφέροντας τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, και στη συνέχεια επιτέθηκε στη βουλευτή.

Μετά την επίθεση, το protothema.gr επικοινώνησε με την κ. Δεληκάρη, η οποία επιβεβαίωσε ότι υπέστη επίθεση από την γυναίκα, αλλά δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Από τη Νέα Δημοκρατία εκδόθηκε η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού. Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη πίστη και τη θρησκεία. Αποδεικνύουν ότι κόμματα που επικαλούνται την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο – στοιχεία που αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία – δεν αποβλέπουν παρά μόνο στην καπηλεία. Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα».

Ανακοίνωση εκδόθηκε και από τη «Νίκη», στην οποία αναφέρεται:

ό καταδεικνύει το μη εκκλησιαστικό φρόνημα της δράστιδος και την έλλειψη σεβασμού της στις Αρχές της Νίκης ώστε να δικαιολογεί την απομάκρυνσή της από τις τάξεις της Νίκης που ούτως ή άλλως είχε λάβει χώρα από καιρό. Η ΝΙΚΗ άμεσα επιβεβαίωσε τη αναστολή της κομματικής της ιδιότητας και την άμεση παραπομπή της στο Πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής. Ο πόνος όλων μας για την ψήφιση του επαίσχυντου νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων είναι δεδομένος όσο και ο υποκριτικός θρησκευτικός ζήλος που όψιμα επιδεικνύουν αυτοί που τον ψήφισαν. Η ΝΙΚΗ ως γνήσιο λαϊκό δημοκρατικό κίνημα θα τα αντιπαλέψει και τα δύο νόμιμα και δημοκρατικά και κάθε άλλη ενέργεια προπηλακισμού ή βίας είναι εκ του πονηρού και δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος και το φρόνημα της ΝΙΚΗΣ».

Exit mobile version