Κωστής Χατζηδάκης: Μειώνονται κατά 50% οι προμήθειες στις συναλλαγές μέσω POS έως 10 ευρώ

Κωστής Χατζηδάκης: Μειώνονται κατά 50% οι προμήθειες στις συναλλαγές μέσω POS έως 10 ευρώ

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με στόχο τη μείωση των χρεώσεων στις συναλλαγές μέσω POS κατά το ήμισυ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η απόφαση αυτή έλαβε υπόψη τις διαμαρτυρίες επαγγελματιών από διάφορους κλάδους, όπως περίπτερα και ταξί, που επιβαρύνονταν με προμήθειες 1%, ακόμα και για συναλλαγές κάτω των 10 ευρώ.

Οι προμήθειες αυτές θα περιοριστούν στο μισό του ποσού, καθώς παρουσιάστηκε αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών που επιβάλλουν αυτές τις προμήθειες, όπως τράπεζες, πάροχοι και σχήματα πληρωμών. Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι οι τράπεζες είναι οι πιο συνεργάσιμοι φορείς στην προσπάθεια για τη μείωση αυτών των προμηθειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιβληθεί πλαφόν στο 0,5% για συναλλαγές σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, όπως μίνι μάρκετ και περίπτερα, ενώ δεν θα ισχύει για το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Επιπλέον, ο υπουργός Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι εντός της εβδομάδας ανοίγει το Taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, ενώ επεσήμανε ότι η προθεσμία για υποβολή των δηλώσεων από τις επιχειρήσεις λήγει στις 31 Ιουλίου και δεν θα υπάρξει παράταση.

Τέλος, ανακοίνωσε αλλαγές από το 2025 στα πρόστιμα για όσους καθυστερούν την εξόφληση των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, με τα πρόστιμα να επιβάλλονται κλιμακωτά.

Exit mobile version