Άρειος Πάγος: Μπλόκο στους Σπαρτιάτες για τις ευρωεκλογές – Πραγματικός αρχηγός τους είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Άρειος Πάγος: Μπλόκο στους Σπαρτιάτες για τις ευρωεκλογές - Πραγματικός αρχηγός τους είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών είναι ο έγκλειστος στις φυλακές μέλος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών, «προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα τους ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία», επισημαίνεται, μεταξύ των άλλων, στην αρεοπαγιτική απόφαση ανακήρυξης των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων τα οποία μπορούν να συμμετέχουν στις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, εκ των βασικών λόγων αποκλεισμού των Σπαρτιατών ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης κατά των 11 βουλευτών του για την αξιόποινη πράξη της συνέργειας σε εξαπάτηση εκλογέων κατά συναυτουργία, πράξεις που φέρεται ότι τέλεσαν κατά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης – 6 -2023. Η ποινική δίωξη σε βάρος των 11 ασκήθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου καταλήγει:

«Κατ΄ακολουθίαν των ανωτέρω, το κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ πρέπει να μην ανακηρυχθεί και εντεύθεν να μη συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9-6-2024».

Exit mobile version