Δ. Κουτσούμπας από το Τορόντο: “Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της ομογένειας, των Ελλήνων μεταναστών”

Δ. Κουτσούμπας από το Τορόντο: "Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της ομογένειας, των Ελλήνων μεταναστών"

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος σε επίσκεψή του στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, συναντήθηκε χθες με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας στο Τορόντο.

Τον κ. Κουτσούμπα υποδέχθηκαν η πρόεδρος, Μπέτη Σκουτάκη, και ο Γιώργος Μανίκης, αντιπρόεδρος και ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά τη συνάντηση, ενημέρωσαν τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για την σημαντική προσπάθεια που καταβάλλει η κοινότητα για να υποστηρίξει τους Έλληνες ομογενείς, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Τονίσανε επίσης τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ομογενείς στην εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους, προβλήματα που θα μπορούσαν να είχαν λυθεί.

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την επίσκεψη στον Καναδά και τη συνάντηση με τους συμπατριώτες του εκεί. Επίσης, επισήμανε την ανάγκη για την κρατική στήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εκπαιδευτικών, καθώς και την ανάγκη αύξησης των ελληνικών σχολείων. Τόνισε επίσης ότι το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει αυτές τις ανησυχίες στην κυβέρνηση, τη Βουλή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επίσης, επισήμανε τη σημασία της στήριξης του πολιτισμού και την ανάγκη για την ανατροφοδότηση των νέων γενεών με υψηλές αξίες. Τέλος, τόνισε ότι το ΚΚΕ «διατηρεί “ανοιχτή γραμμή” με την κοινότητα για όλα τα ζητήματά της και πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της ομογένειας, των Ελλήνων μεταναστών».

Exit mobile version