Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ένας έφηβος ηλικίας 16 ετών συνελήφθη στο Marignier της Σαβoιΐας της Γαλλίας με την κατηγορία της προετοιμασίας μιας τζιχαντιστικής επίθεσης στο δυτικό προάστιο του Παρισιού, La Défense, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η είδηση αυτή δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Le Figaro την Τετάρτη 24 Απριλίου, με βάση πληροφορίες από την Εισαγγελία της Αντιτρομοκρατικής.

Σε μηνύματα στην πλατφόρμα Telegram, ο νεαρός εξέφραζε την πρόθεσή του να αποκτήσει υλικά για την κατασκευή εκρηκτικής ζώνης, με σκοπό να πεθάνει ως μάρτυρας του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Διεξάγεται έρευνα για υποθέσεις «εγκληματικής τρομοκρατικής σύστασης», και ο νεαρός συνελήφθη από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, ο νεαρός είχε ήδη τεθεί υπό παρακολούθηση λόγω των ενδείξεων ριζοσπαστικοποίησής του. Η σύλληψή του έγινε στο σπίτι των γονιών του, όπου κατά τη διάρκεια της έρευνας αποκαλύφθηκαν χειρόγραφα έγγραφα και ο όρκος πίστης στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνό του.

Ο ίδιος ο νεαρός παραδέχτηκε τις προθέσεις του να επιτεθεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, είτε με όπλο είτε με ζώνη εκρηκτικών.

Exit mobile version