Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 25/4/2024

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 25/4/2024

Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, αναμένονται βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα Επτάνησα και στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Κεντρικής Πελοποννήσου αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού. Επίσης, λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Στο Ανατολικό Αιγαίο και ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα θα είναι αυξημένες οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί: στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στη βόρεια Ελλάδα από 9 έως 23 βαθμούς, στην Ήπειρο από 9 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 9 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 20-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 11 έως 19 βαθμούς, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με εντάσεις 3-5 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και 5-6 μποφόρ στα πελάγη. Οι ισχυρότεροι άνεμοι αναμένεται να εμφανιστούν στο Νότιο Ιόνιο, στο Νότιο Αιγαίο, στον Κορινθιακό, καθώς και στα ανοικτά του Σαρωνικού.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αρκετά ασταθής με τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ, ενώ στα δυτικά τμήματα του νομού και στα ανοικτά του Σαρωνικού θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version