ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού: «Γιατί ο Μητσοτάκης χαμήλωσε τον πήχη για τις ευρωεκλογές»

ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού: «Γιατί ο Μητσοτάκης χαμήλωσε τον πήχη για τις ευρωεκλογές»

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ήδη στη ΝΔ ανησυχούν για την μεγάλη απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο πρωθυπουργός ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι φοβάται τον Στέφανο Κασσελάκη, αναγνωρίζοντας τον ως τον μοναδικό του αντίπαλο. Αυτό συμβαίνει επειδή, όπως επισημαίνουν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ένα συνεκτικό και ευρέως αποδεκτό σχέδιο για την προοδευτική αλλαγή.

Όως αναφέρεται:

«Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε με τον τρόπο του ότι φοβάται τον Στέφανο Κασσελάκη ως τον μοναδικό του αντίπαλο, ακριβώς επειδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ένα συγκροτημένο και με ευρεία απήχηση σχέδιο για την προοδευτική αλλαγή»

Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να χαμηλώσει ο ίδιος τον πήχη στο 33% που πήρε η ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019, είναι άκρως ενδεικτικό του “βέρτιγκο” στο οποίο έχει περιέλθει» πρόσθεταν χαρακτηριστικά για τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με τον εκλογικό στόχο της «γαλάζιας» παράταξης στην ευρωκάλπη.

«Την ημέρα που οι Financial Times αναλύουν λεπτομερώς γιατί η Ελλάδα θα γίνει σύντομα η πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης, θα συστήναμε στον κ. Μητσοτάκη να ξαναδεί με άλλο μάτι το τρίπτυχο αρχή, μέση, τέλος» επεσήμαναν οι ίδιες πηγές. Απαντώντας με αυτό τον τρόπο στον Κυριάκο Μητσοτάκη που δήλωσε πως «μέχρι στιγμής αυτό το οποίο βλέπουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν παραπέμπει σε πολιτική πρόταση. Μάλλον, σε κάτι άλλο παραπέμπει, να μην το χαρακτηρίσω. Αλλά σε συγκροτημένη πολιτική πρόταση… Δυσκολεύομαι να κάνω διάλογο με κάτι το οποίο δεν έχει αρχή, μέση και τέλος».

Exit mobile version