Βενετία: Είσοδος στην πόλη με εισιτήριο από χθες

Βενετία: Είσοδος στην πόλη με εισιτήριο από χθες

Η πιλοτική φάση εφαρμογής του “εισιτηρίου εισόδου στη Βενετία” ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης (25/4), αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα για τη διαχείριση του τουρισμού στην πόλη.

Το “εισιτήριο” αυτό ανέρχεται σε 5 ευρώ και επιβάλλεται σε όσους επισκέπτονται τη Γαληνοτάτη για μια ημερήσια εκδρομή και φθάνουν στην πόλη πριν από τις 4 το απόγευμα. Η πειραματική φάση αυτή θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου, εκτεινόμενη σε συνολικά 30 ημέρες.

Απαλλάσσονται από την πληρωμή του εισιτηρίου οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Βενετίας, οι φοιτητές, όσοι επισκέπτονται την πόλη για εργασιακούς ή υγειονομικούς λόγους, καθώς και οι τουρίστες που διανυκτερεύουν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ανακοίνωσε ο δήμος της Βενετίας, πάνω από 80.000 άτομα έχουν κάνει “κράτηση” στον ιστότοπο www.cda.ve.it για τη σημερινή ημέρα. Ωστόσο, μόνον 7.000 από αυτούς έχουν υποχρέωση να καταβάλουν τον φόρο εισόδου.

Υπάλληλοι εταιριών που συνεργάζονται με τον δήμο πραγματοποιούν ελέγχους στους επισκέπτες που φτάνουν, κυρίως στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο έχει επισημάνει ότι αυτό το μέτρο δεν έχει ως στόχο την οικονομική ενίσχυση των ταμείων της πόλης, αλλά τη ρύθμιση του μαζικού τουρισμού. Επίσης, έχει τονίσει ότι οι έλεγχοι θα διεξαχθούν με φιλικό και ευγενικό τρόπο προς τους επισκέπτες.

Exit mobile version