18χρονη Αφγανή κατήγγειλε ψευδώς συμπατριώτη της ότι την βίαζε

18χρονη Αφγανή κατήγγειλε ψευδώς συμπατριώτη της ότι την βίαζε

Ακόμα μια ψευδής καταγγελία βιασμού έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Μια 18χρονη από το Αφγανιστάν κατήγγειλε, όπως αποδείχτηκε περίτρανα, ψευδώς έναν 40χρονο συμπατριώτη της για «βιασμό κατ’ εξακολούθηση» και για «εμπορία ανθρώπων» στην Ελληνική Αστυνομία. Ο άντρας να συνελήφθη και να οδηγήθηκε στη φυλακή. Ο 40χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Το χρονικό της πλεκτάνης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 18χρονη γυναίκα φέρεται να εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 2020. Ο 40χρονος της είχε προσφέρει φιλοξενία στο σπίτι του, ενώ κάλυπτε όλα της τα έξοδα, καθώς η ίδια δεν διέθετε καθόλου χρήματα. Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα η ίδια κατήγγειλε, ο άνδρας υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων ώστε να παραμείνει νόμιμα στη χώρα.

Σύμφωνα με όσα ψευδώς κατήγγειλε η 18χρονη, ο άνδρας την μετέφερε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη και την κρατούσε παρά τη θέλησή της, ενώ ασκούσε σωματική βία εις βάρος της, την απειλούσε με όπλα και την βίαζε. Συγκεκριμένα, στη ψευδή καταγγελία της γυναίκας υπογραμμίζεται ότι ο 40χρονος ήθελε να την αναγκάσει να τον παντρευτεί και ζητούσε 5.000€ από την οικογένειά της ώστε να λάβει τα απαραίτητα έγραφα.

Η 18χρονη γυναίκα παρέμεινε 4 μήνες στο σπίτι του 40χρονου, ο οποίος είναι εργάτης γης και στέλνει χρήματα στα 8 παιδιά του που ζουν στο Αφγανιστάν. Ο άνδρας αρνήθηκε τις κατηγορίες του βιασμού και της κακοποίησης, ενώ υποστήριξε ότι η νεαρή γυναίκα έμενε στο σπίτι του με τη θέλησή της και απέδωσε τη ψευδή καταγγελία στο γεγονός ότι του ζήτησε χρήματα και εκείνος δεν της τα έδωσε.

“Δε ξέρω με ακρίβεια πότε συνάντησα την κοπέλα, ήταν το 2020 και θυμάμαι ότι έκανε κρύο. Τη φιλοξένησα στο σπίτι μου και όλα τα έξοδα ήταν δικά μου. Έμενα μόνος μου στη Θεσσαλονίκη. Εγώ πήγαινα στην εργασία μου και εκείνη ήταν μόνη της στο σπίτι. Μια ημέρα που επέστρεψα από τη δουλειά δεν την βρήκα εκεί και δεν απαντούσε στις κλήσεις μου. Μετά διαπίστωσα ότι έφυγε και είχε πάρει μαζί της μία τσάντα με χρήματα που είχα στο διαμέρισμά μου”, ανέφερε ο 40χρονος.

Σύμφωνα με αστυνομικές αρχές, η καταγγέλλουσα εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλει τον άνδρα φορώντας “μπούρκα” και χωρίς να έχει οποιοδήποτε σημάδι κακοποίησης στο σώμα της. Παράλληλα, εντοπίστηκαν βίντεο τα οποία δημοσίευε στο Tik Tok και προσκομίστηκαν στο δικαστήριο. Στα επίμαχα βίντεο, τα οποία ταυτίζονταν με τη χρονική περίοδο που ισχυρίζεται ότι ήταν σε καθεστώς “ομηρίας”, στα οποία όμως εμφανίζεται να… κάνει βόλτες έκανε στη Θεσσαλονίκη! Ενώ σε κάποια άλλα εμφανίζεται στο διαμέρισμα που υποστήριζε ότι ήταν αιχμάλωτη, δίχως να καλύπτει το σώμα της. Σε κανένα από τα βίντεο δεν εμφανίζονται σημάδια κακοποίησης ή έστω υπόνοια αιχμαλωσίας.

Η δε καταγγέλλουσα δεν εμφανίστηκε σε κανένα δικαστήριο προκειμένου να καταθέσει. Μάλιστα φέρεται να έφυγε από την Ελλάδα για άλλη χώρα της Ευρώπης, όπου ζήτησε άσυλο ως… θύμα εμπορίας ανθρώπων!

Το κίνητρο της καταγγέλουσας

Κατά τη διάρκεια της δίκης, παρουσιάστηκε το κίνητρο της καταγγέλουσας για τη ψευδή καταγγελία βιασμού, σωματικής επίθεσης και ομηρίας. Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, η 18χρονη φέρεται να αποπειράθηκε να καταγραφεί ως θύμα, προκειμένου να μπει σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών και να δεχτεί μόνιμο και αμετάκλητο άσυλο.

Exit mobile version