Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στη Σαουδική Αραβία Δευτέρα και Τρίτη

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στη Σαουδική Αραβία Δευτέρα και Τρίτη

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ πρόκειται να πραγματοποιήσει ταξίδι στη Σαουδική Αραβία τη Δευτέρα και την Τρίτη, με κύριο σκοπό να συζητήσει τις εξελίξεις για μια πιθανή κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Η απελευθέρωση ομήρων αποτελεί προτεραιότητα στην ατζέντα του ταξιδιού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Άντονι Μπλίνκεν, που αναμένεται να ξεκινήσει το ταξίδι του την Κυριακή, θα επισημάνει τη σημασία της αποτροπής διασποράς στην περιοχή των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Τονίζεται η αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας για τον πληθυσμό της περιοχής, με έμφαση στην ανάγκη διατήρησης αυτής της αύξησης.

Εκτός από τα θέματα που αφορούν την περιοχή, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συζητήσει τη διαρκή ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης μιας πορείας προς ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με εγγυήσεις ασφαλείας για το Ισραήλ.

Παράλληλα, ο κ. Μπλίνκεν θα παραστεί σε μια συνάντηση υπουργών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο επικεντρώνεται στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και στην ενεργειακή μετάβαση.

Exit mobile version