Βόλος: Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά – Κατασχέθηκαν κοκαΐνη και κάνναβη – Πέντε συλλήψεις

Βόλος: Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά – Κατασχέθηκαν κοκαΐνη και κάνναβη - Πέντε συλλήψεις

Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) εξάρθρωσε μια εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή της Μαγνησίας. Συνολικά συνελήφθησαν 5 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των φερόμενων ως αρχηγικών μελών, ενώ αναζητείται ένα ακόμη βασικό μέλος της οργάνωσης. Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, ζυγαριές και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η αστυνομική επιχείρηση, που οδήγησε στη σύλληψη της “ραχοκοκαλιάς” της οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7/4. Από τους συλληφθέντες, 4 είναι Έλληνες και 1 είναι αλλοδαπός και όλοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών. Επιπλέον, συνελήφθησαν 2 ακόμη αλλοδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Η εγκληματική οργάνωση φαίνεται να είχε διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της, και περιλάμβανε τον ηγέτη της, τον υπαρχηγό, ένα βασικό μέλος και δύο περιφερειακά μέλη. Εξακολουθεί να αναζητείται ένα ακόμη βασικό μέλος της οργάνωσης.

Στις κατ’ οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν, κατασχέθηκαν:

ποσότητα κοκαΐνης βάρους 424, 84 γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης, βάρους 1.453, 20 γραμμαρίων, 8 κινητά τηλέφωνα, 5 ζυγαριές, το χρηματικό ποσό των 25.260 ευρώ και 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την τοπική Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.

Exit mobile version